Těhostenství a jak ho vidím já

12.10.2011 10:38

V dnešní zrychlené době je na nás každodenně a ze všech stran vyvíjen obrovský nátlak. Tento nátlak můžete vidět třeba v obchodě, kdy pokladní ve stresu účtuje položku za položkou, vy zdržujete, protože si nedáváte nákup dostatečně rychle do tašek, další za vámi nervozně přešlapují a pokašlávají, aby vám dali najevo, že spěchají. Na ulici se lidé pohybují spíš v poklusu, stále někam spěchají.

Pak tu máme tlak ve škole, kdy je podle mého názoru na děti vyvoláván zbytečně nadměrný tlak proto, co všechno by měly zvládat, jak by měly být oblečeny, jestli mají mobil a aktovku s Barbínama, jestli náhodou nejsou obézní nebo tmavé pleti, to všechno se stále přičítá. Máme tu děti, které jsou nepřizpůsobivé, bojí se kolektivu, děti alergické, hyperaktivní, dislektiky, disgrafiky, děti agresivní nebo postižené atd.

Ráno je třeba vstát hodně brzo, abyste vy stihli přijít do práce a vaše dítě bylo včas ve škole, už jen to je další stres, pak rychle do práce. Odpoledne to stejné, rychle z práce, abyste stihli včas vyzvednout dítě (děti) z družiny a pádíte domů, udělat rychle domácí úkoly, pokud má dítě nějaké kroužky, tak další stres jak ho tam včas dopravit, kde na ten kroužek vzít, co všechno zase bude potřeba, večer se přiřítíte domů, rychle navečeřet, vykoupat a včas do postele, protože ráno zase brzo vstáváme....

Tento koloběh si ke všemu způsobujeme sami a zcela dobrovolně. A to vše ve jménu standartu a přiměřeného blahobytu.

Dalším, a určitě nemalým vlivem, je potrava a to co jíme a pijeme. Kde jsou ty časy, kdy se do našeho těla dostávaly jen přírodně přirozené látky. Dnes je prakticky problém sehnat potraviny, které by nebyly ovlivněny chemií. Stejně tak voda, která obsahuje už i hormony (které se tam dostávají z antikoncepčních pilulek, které tolik žen a rádo konzumuje).

V tomto prostředí plném tlaků ze všech směrů jsou páry, které si naplánují miminko. Řeknou si - tak teď už jsme připravení na rodičovství. A začnou. Uběhne měsíc, dva, rok, dva a stále nic. Začnou si dělat starosti. Jdou k lékaři. Nechají se prohlédnout, dámě pak lékař doporučí otěhotnět co nejrychleji, protože už jí bude 30. A máme tu další tlak. Ujíždí nám rychlík.

Asi úplně nejhorším faktorem je STRACH. V televizi, v novinách, na internetu, všude jsme každodenně bombardováni strašnými, někdy až hororovými zprávami. Kde kdo koho zabil, jak se rozšiřuje nějaká velmi nebezpečná viroza, jaké další strašné nemoci na nás čekají, co všechno se vám a vaší rodině a blízým může stát, jak se vše zdražuje, není práce apod. Strach má velké oči říkávala už moje babička. Strach nás svazuje a ve jménu strachu jsme schopni zabíjet. K životu ho ale nepotřebujeme. Když budete opatrní, není čeho se bát.

Ze své zkušenosti vím, že čím víc se o něco snažím a čím víc na to myslím a přeju si to, tím víc to oddaluju. Jakmile se dokážu přesvědčit, abych na to už nemyslela, svou pozornost přesměruju někam jinam, najednou to jde...

Chcete otěhotnět? Tak předně - příchod děťátka je jeho volba. To ono se rozhodlo, že k vám chce přijít. A to proto, že si vás vybralo. Zapracujte tedy na sobě, staňte se takovou, jakou byste chtěla mít matku. Milující, klidnou, trpělivou, obětavou osobou. Milujte se takovou, jaká jste. Připravte ideální místo pro zrození nového života. Přestaňte se stresovat tím, co nemáte a soustřeďte se na to, co získáváte. Poslouchejte své pocity, srdce k vám mluví zcela jasně. Pokud máte z něčeho špatný pocit, tak to nedělejte.

Podle mne je přímo esenciální vyřadit co nejvíce ze života stres. Toto je faktor, který zapříčiňuje velkou většinu všech nemocí, potratů, problematických a rizikových těhotenství a neplodnosti.

Je mnoho případů lidí, kteří chtěli dítě a stále nepřicházelo. Tak zažádali o adopci a v okamžiku, kdy jim bylo dítě dáno a oni na sebe přestali vyvíjet tlak ve formě přání dítěte, protože toto dítě již dostali, tak žena otěhotněla. Kolik lékařů již řeklo svým pacientkám, že nikdy nebudou mít děti a ty ženy pak sami samovolně otěhotní. Já sama znám 2 případy žen, kdy jim bylo řečeno, že děti nikdy mít nebudou a že by to byl zázrak. Obě dvě mají doma hned dva zázraky. Vše přirozenou cestou. Obě tyto ženy ale lékařům nevěřily a byly přesvědčené, že i když je něco velmi málo pravděpodobné, nikdy to není nemožné.

Vaše dítě přijde, když přijít má. Nestrachujte se, nenechte se vyvést z míry žádnými negativními informacemi. Věřte v sílu lásky a ta k vám vaše dítě v pravý čas dopraví :)